Umeocet 200ml Country Life
Detailní popis
Ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Objem: 200 ml
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě.
SLOŽENÍ: UME švestky (54,5%), mořská sůl (35,6%), Shizo (Perilla listy).
COUNTRY LIFE Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma. Výborně se hodí do salátových zálivek. Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť.
Tipy na použití:
*ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy.
*jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát.
*ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
*výroba kvašené zeleniny (pickles)
*nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
Výroba umeocta: Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
Alergeny
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |
Hmotnost | Hmotnost |