Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Směs na chléb s chia semínky Bez lepku 500g Nominal

Kód produktu: 8594010190889 Kód výrobce: 8594010190889 Výrobce: 1
77 Kč
66,96 Kč bez DPH
Skladem
Ks

Detailní popis

Chia semínka spolu s moukou ze zlatého lnu jsou ideální kombinací k přípravě chutného, vláčného a bezlepkového chleba. Chléb vyrobený z této směsi je světlý a neobsahuje chlebové koření. Díky tomu je vhodný i k přípravě pečiva. Chutné rozšíření jídelníčku celiaků. Obsahuje deproteinovaný pšeničný škrob / neobsahuje lepek/ dále  neobsahuje  ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty.

Hmotnost obsahu: 500g.

Z balení 500g suché směsi upečete chléb o hmotnosti cca 900g.

Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu 500ml, olej 20ml a čerstvé droždí 15g /sušeného 5g.. Směs můžete použít na pečení v domácí pekárně i v klasické troubě.

Kromě chleba můžete ze směsi připravit také bulky, dalamánky, bagetky, ciabatty a jiné drobnější pečivo podle vašich zkušeností či fantazie. Směs je tvořena mixem lupinové, jáhlové a lněné mouky. Pro chuť a texturu obsahuje také bramborové vločky, chia semínka

SLOŽENÍ: Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guarová guma, cukr, sůl.

Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1 454 kJ / 344 kcal, Tuky: 3,0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g, Sacharidy: 67,0 g z toho cukry: 3,5 g, Vláknina: 9,5 g, Bílkoviny: 7,5 g, Sůl: 1,9 g.

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně: Do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlepkové pečení s délkou kynutí cca 45-50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už nemělo být znovu intenzivněji promícháváno. Podle typu pekárny a délky použitého programu můžeme upravit teplotu vody a množství droždí. Pokud je chléb propadlý a překynutý (větší a nerovnoměrné póry ve střídce), snížíme dávku droždí nebo použijeme chladnější vodu. Je-li chléb naopak nedokynutý, má hutnější strukturu a tendenci na povrchu praskat, použijeme více droždí nebo teplejší vodu. Během prvních minut míchání je dobré měkkou stěrkou shrnout suroviny ulpělé na stěnách nádoby do těsta. Chléb krájíme až zcela vychladne.

Postup pro pečení v běžné troubě: Podle receptu smícháme všechny suroviny najednou a prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme DŮKLADNĚ vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat bezlepkovou hladkou moukou, např. pohankovou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45-60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 60 minut. Volíme spodní a horní ohřev. Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý plech. Menší kusy kynou cca 40 min., poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 min.

Alergeny

Bez lepku Bez lepku
Vlčí bob (LUPINA) Vlčí bob (LUPINA)
Hmotnost Hmotnost