Sladké kváskové pečení s cukrem i bez - J. Berková
Detailní popis
Nejnovější kuchařská kniha známé "kváskové kuchařky" Jany Berkové, lektorky kváskových kurzů a guru mnoha začínajících i ostřílených pekařek.
Tvořte, pečte a mlsejte bez droždí a prášku do pečiva. Známé i neznámé recepty převlečené do kváskového kabátku, tematicky přehledně rozdělené.
BÁBOVKY A SLADKÉ CHLEBÍČKY různých chutí. Z bábovek si pochutnáte například na kávové, čajové, třené, višňové, kokosové, medové, perníkové, vodové. Rychlé chlebíčky si upečete z jogurtu, tvarohu, oleje, zajímavě vypadá zamotaný chlebíček s mákem.
Z MOUČNÍKŮ NA PLECH na Vás čekají třeba Hraběnčiny řezy, Míša řezy, Margot, Prošívaná deka, dva jablečné koláče, Kuličkové řezy, Makovec, Citrónový moučník a spousta dalších. Upéct si můžete kváskové BUCHTY Honzovky v několika variantách těsta i náplně. Kapitolou KOLÁČE A PLNĚNÉ PEČIVO budete asi listovat stále sem a tam, protože bude těžké si vybrat, jestli upéct klasické koláče – Hanácké, Frgále, Chodské, nebo místní – Hlucké, Volarské koláče, Petra Voka, nebo vláčné Jogurtové, či tvořivé Zamotané a Rohlíčkové. Na jazyku se vám budou rozplývat máslové drobné Baťovy koláčky. A pro případ, že vám dojdou vejce, upečete si Povidlový závin bez vajec. V kapitole PEČIVA BEZ NÁPLNĚ najdete suky, pletýnky, rohlíčky, loupáky, věnečky, např. z tvarohu, bez vajec, s máslem i s olejem.A na závěr si upečte DROBNÉ PEČIVO A MLSÁNÍ. Vyberte si třeba Kroucené makové tyčky, Mrkvánky, Koblihy z trouby, Františky, Žloutkové rohlíčky, také různé tvary z ovesného kvásku anebo Tvarohové pusinky slazené jen rozinkami.