Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Polévka minestrone z jednozrnky

10.08.2022 00:00 Recepty

4 porce

  • Olivový olej 2 PL
  • Střední červená cibule 1 ks
  • Mrkev nakrájená na kolečka 2 ks
  • Celerový stvol nakrájený na kostičky 1 ks
  • Čerstvý rozmarýn 1 ČL (nebo sušený 1 ČL)
  • Pepř a sůl
  • Rajčata sekaná biolinie 1 plechovka
  • Uvařená jednozrnka Bioharmonie 1 šálek
  • Větší cuketa nakrájená na kostky 1 ks
  • Cizrna Biolinie 1 plechovka
  • Česnek 1 stroužek
  • Strouhaný parmazán na posypání 3 šálku
  • Voda nebo vývar 7 šálků
  • Petrželka, citrónová šťáva


Ve větším hrnci rozehřejeme olej, dáme cibuli, mrkev, celer, rozmarýn, 1,5 ČL soli, ¼ ČL pepře. Za občasného míchání orestujeme, dokud cibulka nezezlátne – asi 5 – 8 minut. Vložíme rajčata a chvilku povaříme. Přidáme uvařenou jednozrnku, cuketu, cizrnu, 7 šálků vody nebo vývaru a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme dokud není zelenina měkká – asi 20 minut. Dochutíme solí, pepřem, česnekem, citrónovu šťávou a promícháme. Podáváme sypané parmazánem, případně pokapané olejem a sypané petrželkou.

Autor receptu: Country Life. s.r.o.