Ovesná kulajda
- Brambory 2 ks
- Sušené houby 1 hrst
- Cibule 1 ks
- Ovesný nápoj natural Oatly 1 l
- Olej 2 PL
- Jablečný ocet 1 PL
- Kukuřičný škrob 2 PL
- Mořská sůl 2 ČL
- Mletý kmín 1 ČL
- Bujon Wurzl 2 ČL
- Bobkový list 2 ks
- Nové koření 3 ks
- Pepř 3 ks
- Kopr
- Třtinový cukr podle chuti
Sušené houby si den předem namočíme. Nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova a zalijeme půl litrem vody. Přidáme sůl, koření, pokrájené brambory, houby a vaříme do změknutí. Přilijeme Oatly, povaříme, přidáme ocet a Wurzl, dochutíme do sladkokysela. Zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vlažné vody. Před podáváním vyjmeme koření a přisypeme sekaný kopr. Polévku můžeme zjemnit ovesnou smetanou.
Autor receptu: Country Life. s.r.o.