ONIGIRAZU
Máte rádi sushi? Ideálně ve vege provedení? A rádi byste si tu nezaměnitelnou chuť užili i jinde než doma nebo v restauraci? Bez nutnosti zasednout k talíři a ke stolu? Třeba v přírodě, na výletě, v autě, prostě všude, kde na ně zrovna dostanete chuť?
Pak pro vás máme řešení! :)
ONIGIRAZU - NÁŠ JAPONSKÝ SUSHI SENDVIČ!
Zahájili jsme s ním letošní open air tour se zeleným stánkem a na konci září s ním festivalovou sezónu také zakončíme. Ale na vaše četné přímluvy a gurmánské lobby zařazujeme ONIGIRAZU i do nabídky všech našich prodejen.
Přijďte ochutnat, pokud ještě neznáte a pokud znáte, přijďte si rozmazlit své chuťové buňky:
-
ONIGIRAZU S PICKLOVANOU MRKVÍ A UZENÝM TOFU
-
ONIGIRAZU S ČERVENOU ŘEPOU A TEMPEHEM
-
ONIGIRAZU S ČERVENÝ ZELÍM A UZENÝM TOFU
-
ONIGIRAZU S DÝŇOVÝM RELISHEM
Pro velký zájem NYNÍ NOVĚ DENNĚ kromě pondělka - vždy obě nejoblíbenější varianty - s PICKLOVANOU MRKVÍ a s ČERVENOU ŘEPOU.
JAK ONIGIRAZU VZNIKL A JAK PŘIŠEL KE SVÉMU JMÉNU?
ONIGIRI v japonštině znamená rýžová koule, v tomto případě tradičně plněná lososem, tuňákovými vločkami nebo nakládanými švestičkami umeboshi.
Sendvičový „look“ mu dodává nori řasa, která nejen podpoří jeho nezaměnitelnou chuť, ale také celý sendvič drží pohromadě.
Světlo světa onigirazu (však tehdy jen na papíře) spatřil už v roce 1990, kdy se objevil v oblíbeném japonském komiksu zvaném Manga – Cooking Papa autora Tochiho Ueyamy. A v roce 2015 se v Japonsku stal naprostým gastronomickým hitem.
Brzy si našel cestu do australského Melbourne, kde jej kreativní kuchaři začali připravovat např. s wasabi majonézou, pečenými kuřecími plátky, vajíčkem, uzeným lososem nebo třeba grilovaným halloumi.
Dlouho na sebe nenechaly čekat ani vege onigiri verze – třeba s kimchi, houbami v teriyaki nebo tofu se zeleninou.
Delikátního sushi sendviče se samozřejmě postupně chytil i starý kontinent, a tak se také Evropanům otevřel další „take away“ gastro svět za zrcadlem.
Receptury VŠECH našich ONIGIRAZU SENDVIČŮ jsou originální. Držíme rámec základních surovin, ale kompletní skladba ingrediencí a styl dochucení jsou dílem naší fantazie a rozmlsanosti ;).