Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Kovbojské fazole

20.08.2022 00:00 Recepty

 

KOVBOJSKÉ FAZOLE

  • 2 lžíce nakrájeného špeku* (lze vynechat)
  • 2-3 lžíce EP olivového oleje*
  • 1 cibule*, 4 stroušky česneku*
  • sekané bylinky dle chuti (tymián, oregáno, rozmarýn)
  • 2 rajčata*
  • 2 plechovky nebo 2 hrnky vařených fazolí*
  • 5 lžic javorového sirupu*
  • 4 lžičky jemné hořčice*
  • šťáva z 1/2 citronu*
  • rajský protlak* 100g
  • na dochucení mořská sůl, pepř*, event. kousek másla*

 

V hluboké pánvi osmahneme špek na troše oleje, přidáme cibuli, česnek a bylinky a osmažíme do sklovata. Přisypeme nakrájená rajčata, počkáme, až pustí šťávku, a přidáme zbytek ingrediencí. Podlijeme trochu vody a zvolna dusíme pod pokličkou asi 30 minut, dokud se vše nespojí a nezměkne. Ke konci sundáme pokličku a za občasného míchání necháme odpařit přebytečnou vodu. Osolíme, opepříme a můžeme zjemnit kouskem másla.

TIP: Bylinky nejsou nutné, pokud nám chuťově ke sladkým fazolím nesedí, zlepšují však jejich stravitelnost.

 

Více na www.bionebio.cz

*=bio