DOCELA JINÉ KIMČI
Možná si myslíte, že už máte v KIMČI sféře natolik nachutnáno, že vás těžko může něco překvapit.
I my si to mysleli. A pak, po pár soustech KIMČI od FERMENT IT, jsme se ocitli "v říši za zrcadlem". Ano, přesně jako Alenka v říši divů. Motto kimči Ferment It "Vidíme se na dně skleničky" tak získává na údernosti. Protože vězte, že při objevování nových chuťových rozměrů KAŽDÉHO ZE 6 DRUHŮ KIMČI, jaké Ferment It nabízí, se na dno skleničky podíváte velmi rychle a ta UMAMI chuť, kterou je každá sklenice protnutá, vás rozloží na součástky :).
A jaké že druhy vás do nečekaných chuťových rozměrů přenesou?
- KIL-CHI aneb klasika, která nikdy nezklame
- VEG-CHI vegan varianta klasiky shiitake houbami, bez krevetek a bez rybí omáčky
- TOP-CHI kimchi vytuněné topinambury a křenem pro fajnšmekry, co se nebojí pořádné řízné chutě
- RIP-CHI s červenou řepou a koprem, s delikátní jemnější chutí
- PUMP-CHI vegan, s dýní a misem
- KID-CHI bílé kimci, nepálí, chybí mu pro kimči typická červená barva, ale o chuť rozhodně ochucené není, s kaštany a jujube ....pozn. jujube jsou červené datle - ať to nemusíte hledat ;)...
VŠECHNY DRUHY KIMCHI FERMENT IT NYNÍ V BAZALCE POŘÍDÍTE ZA LIMITOVANÉ AKČNÍ CENY!
A čerstvě nabídneme i pár řízných NOVINEK:
- KIMCHI PASTU KLASIK ideální pro přípravu vlastního kimchi, ale také k nakládání masa, zeleninové či tofu směsi nebo k dochucení oblíbených rýžových, obilovinových a těstovinových pokrmů, pomazánek, dipů i zimních salátových zálivek
- FERMENTOVANOU CHILLI PASTU skvělou do pomazánek, dipů, polévek, těstovin, k pečené zelenině, do sendvičů, burgerů i tortill a pro fajnšmekry s citovou vazbou k chilli i jen tak na lžičku
A jak to všechno začalo?
Covidem. Za značkou FERMENT IT totiž stojí muzikant Vlado Mikláš s rodinou.
Když se během pandemie kultura odebrala k vynucenému "zimnímu spánku", rozhodl se Vlado svůj um a vztah k fermentovaným produktům posunout o stupeň výš a imunitu vůči řádícímu viru zocelit právě svými produkty. A šířit je dál.
A protože se obecně ví, že vše dobré si cestu k lidem najde, našlo si ji i KIMCHI Vlada Mikláše. Z malého pražského bytu se tak výroba dokonalého kimči přesunula do profesionální provozovny 100 % vyhovující všem předpisům, příkazům a nařízením a parta nadšených lidí kolem Ferment It, z nemalé části se rekrutující právě z person kulturní sféry, se začala rozrůstat.
Mimořádnost produktů Ferment It demonstruje i skutečný "majstrštyk", skrze který se Vladovi podařilo nanosit "dříví do lesa". :). Jeho fermentované poklady nadchly specializované korejské prodejny v pražské tržnici SAPA. Kdo SAPU zná, dobře ví, jak nesnadná výzva to musela být. Jaká meta může být výš než uznání domorodců a možnost prodávat tam, kde přes autentičnost "nejede vlak" :).
A protože osobní zkušenost je vždycky víc než sebelepší doporučení, budete mít u nás v Bazalce BIO možnost VŠECHNY produkty značky Ferment It postupně OCHUTNAT.
Sleduje nás na našem FACEBOOKU a INSTAGRAMU, ať vašim chutím žádná umami chuť neuteče! ;)
A také se až DO KONCE ÚNORA nezapomeňte pokochat VÝLOHOU FERMENT IT u nás v Bazalce, jejíž aranžmá se ujala scénografka Iva Ščerbáková společně s grafičkou a hudebnicí Allison Wheeler.