CHŘESTOVÝ TATARÁČEK S JAHODAMI A AVOKÁDEM
Funguje jako elixír mládí. Stimuluje krvetvorbu, pomáhá harmonizovat hormonální funkce v těle, snižovat krevní tlak, podpořit dobré trávení i vodohospodářství našeho organismu. A pokud si ho dobře připravíte, neskutečně si pochutnáte.
Řeč je o chřestu. Dnes si smlsneme na tom zeleném. Je křehký, svěží, nemusí se loupat a jeho příprava zabere zhruba 3 minutky.
Navíc v kombinaci s jahodami a avokádem budete těžko hledat někoho, kdo by se po spolknutí posledního lahodného sousta tajně nepokusil vylízat talíř :).
Chřestový tataráček s jahodami a avokádem
- 160 g zeleného chřestu
- 1/2 většího černého avokáda
- 1/3 salátové okurky
- 150 g jahod
- 1/4 malé červené cibule
- 1 - 2 lžíce balzamikového octa
- 1 - 2 lžíce olivového oleje
- čerstvá bazalka, mořský květ Fleur de Sel, růžový pepř dle chuti
Chřest zbavíme dřevnatých konců a vložíme do vroucí vody s kapkou olivového oleje. Povaříme 1 – 2 min a ihned prudce zchladíme ledovou (studenou) vodou, osušíme a nakrájíme na tenká kolečka. Salátovou okurku i se slupkou nakrájíme na kostičky, avokádo po očištění nakrájíme na menší kousky, stejně tak jahody. Červenou cibuli pokrájíme nadrobno, jemně posekáme lístky bazalky a vše výše uvedené smícháme. V misce promícháme olivový olej s balzamikovým octem, ochutíme solí a zalijeme připravenou směs. Promícháme a dochutíme v hmoždíři lehce podrceným růžovým pepřem.