Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

BURRITOS S ANANASOVO RYBÍZOVOU SALSOU

12.07.2024 12:59 Recepty

RYBÍZ a NASLANO??

Budete překvapeni, jak skvěle může chutnat!

DŮLEŽITÁ POZNÁMKA - určitě NEVYNECHTE SALSA ROJO od The Pelikans! Je naprosto fantastická! Jídlu dá zcela nový rozměr - a to nejen burritos... věřte, že po lahvičce s touto salsou se jen zapráší. SPOILER - je to návykovka! ;)

Na 4 porce budeme potřebovat:

Černý sezam a koriandr promícháme a nasucho opražíme na pánvi, poté podrtíme v hmoždíři. Rýži propláchneme a s přidaným bobkovým listem a hřebíčkem běžným způsobem uvaříme. Červenou cibuli nakrájíme najemno, rajčata pokrájíme na čtvrtinky (v případě použití malých rajčátek), koriandr (příp. petrželku) nasekáme nahrubo. Vše promícháme společně s limetkovou šťávou, dochutíme citronovým pepřem a solí.

Nakonec směs promícháme také s rýží, vegan majonézou a podrcenými semínky a naplníme do tortill.

Mezitím očistíme ananas, vykrojíme tuhý střed a pokrájíme na kostičky. Rybíz očistíme, na sítku omyjeme a necháme dobře okapat. Opatrně promícháme s pokrájeným ananasem, olivovým olejem, lehce podrceným růžovým pepřem a solí (ideálně mořským květem).

Naplněné tortilly před podáváním krátce dáme na gril a opečeme z obou stran. Podáváme s ovocnou salsou a baby špenátem (ten můžeme pro výraznější chuť promíchat s trouchou umeocta), vydatně zakápnuté (= zalité) rajčatovou salsou.

Poznámka: suroviny označené můžete zakoupit v Bazalce.

Zdroj inspirace a foto: Apetit Veggie