MISO genmai 400g
Detailní popis
Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.
Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek.
K výrobě Genmai Miso (miso z hnědé rýže) se používá rýže, u které je zachováno celé zrno i s vnějším obalem. Tato hnědá rýže má vyšší výživovou hodnotu a miso z ní je hodnotnější, než miso z klasické bílé rýže. Látky obsažené v Misu mají příznivý vliv na trávení jiných potravin a podporují dobrou funkci trávicích šťáv v žaludku. Dále pomáhají odstraňovat nežádoucí mikroorganismy v zažívacím traktu.
Vhodné pro vegany a vegetariány.
Návod k přípravě: Používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Rozmíchejte požadované množství ve vlažné vodě nebo zeleninovém vývaru. Miso by nemělo projít varem, a proto přidávejte vždy nakonec vaření a pokrm nechte před podáváním chvíli stát.
Země původu: Japonsko.
Hmotnost: 400g.
SLOŽENÍ: SÓJOVÉ boby 61 %, hnědá rýže 26 %, mořská sůl, voda, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Výživové údaje na 100 g: Energie 680 kJ (163 kcal), tuky 7 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g), sacharidy 9,1 g (z toho cukry 8,2 g), vláknina 7,7 g, bílkoviny 12g, Sůl 10,2g.
Alergeny
Sójové boby (sója) | Sójové boby (sója) |
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |
Hmotnost | Hmotnost |