Jáhly 500g Provita
Detailní popis
Jáhly jsou velice zdravé, přirozeně bezlepkové, výživné, velmi dobře stravitelné a hlavně velmi chutné. Jejich příznivý poměr živin blížící se doporučovanému poměru bílkovin, tuků a sacharidů je řadí mezi TOP ve zdravé výživě a určitě by neměli chybět v žádné kuchyni, jejich využití v kuchyni je velice široké.
Vhodné k přípravě na sladko i na slano - kaše, pomazánky, jako příloha, do polévek, karbanátek. Jáhly mají zahřívací účinek na organismus. Jsou velmi náchylné na žluknutí, proto by se po otevření balíčku měli co nejdříve spotřebovat. Jáhly jsou dobře stravitelné, syté a výživné. Mají příznivý poměr živin blížící se doporučovanému poměru bílkovin, tuků a sacharidů - obsahují minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek), kyselinu křemičitou, vlákninu a vitamíny skupiny B. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou a jsou tak vhodné pro lidi s problémy zažívacího traktu. Působí příznivě na plíce a zuby, podporují růst vlasů, zamezují jejich vypadávání a lámání nehtů. Zpevňují kosti. Obsahem vápníku a hořčíku působí příznivě na srdce. Obsahem vitamínů skupiny B a minerálů včetně železa působí přiznivě lidemm trpícím chudokrevností. Vysoký obsah fosforu pomáhá v prevenci a léčbě depresí a únavy.SLOŽENÍ: jáhly /proso loupané/
Hmotnost: 500g
Návod k přípravě: Pro odstranění případné hořkosti se doporučuje jáhly několikrát spařit horkou vodou. Propláchnuté jáhly vařte v poměru 1 : 2 (jáhly : voda) s kapkou oleje na mírném ohni dokud se voda nevstřebá (cca 10-15 minut).
Pro zachování kvalitativních vlastnosti je vhodné v letních měsících skladovat v lednici.
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1598kJ (367kcal), Tuky 2,9g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,4g, Sacharidy 72,0g ; z toho cukry 0,8g, Bílkoviny 10,0g. Sůl 0,1g.
Alergeny
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |
Hmotnost | Hmotnost |