Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Inulin - rozpustná vláknina z kořene čekanky 300g Natural Jihlava

Novinka
Kód produktu: 8595617908440 Kód výrobce: 8595617908440 Výrobce: 1
84 Kč
73,04 Kč bez DPH
Skladem
Ks

Detailní popis

Rozpustná vláknina z kořene čekanky.

Balení: hmotnost obsahu: 300g, ve skleněné dóze.

Inulin je nejen skvělým doplňkem stravy, ale také výjimečnou složkou v přírodní kosmetice.

Země původu: Česko.

Doporučená denní dávka je 6g = 1 kávová lžička.

Použití: Probiotikum / Zlepšení vstřebatelnosti minerálů / Zahušťovadlo a emulgátor v potravinářství / Prevence rakoviny tlustého střeva a tračníku.

Inulin je zcela rozustný ve vodě, čaji, kávě nebo polévkách. Tvoří bezbarvou směs, bez zápachu a s lehce sladkou chutí. Přispívá k normální funkci střev zvýšením četnosti stolice.

SLOŽENÍ: inulin 88%, oligosacharidy 12%.

Nutriční hodnoty na 100g výrobku:  Energetická hodnota 884kJ/218kcal, Tuky 0g z toho nasycené mastné kyseliny 0g, Sacharidy 12g, z toho cukry 12g, Bílkoviny 0g, Sůl 0g.

Více o Inulinu: Přírodní zázrak také pro pleť - Inulin je nestravitelný sacharid, který se nachází v mnoha druzích ovoce a zeleniny. Tento přírodní polysacharid patří mezi fruktany a je složený z lineárních řetězců fruktózy. Průmyslově se vyrábí z čekanky, ale najdeme ho také v artyčoku, banánu, cibuli, topinamburu, pšenici nebo chřestu.

V kosmetice se inulin využívá pro své výjimečné vlastnosti. Funguje jako probiotikum, což znamená, že podporuje růst prospěšných bakterií na povrchu pokožky. Tyto bakterie pomáhají udržovat zdravou mikroflóru, která je klíčová pro krásnou a zdravou pleť. Inulin také zlepšuje vstřebatelnost minerálů, což přispívá k celkovému zdraví pokožky.

Další výhodou inulinu je jeho schopnost zachovávat neporušené střevní stěny, což má pozitivní vliv na celkové zdraví organismu. Když je naše tělo zdravé zevnitř, odráží se to i na naší pleti. Inulin přechází neporušený přes jícen a žaludek až do tlustého střeva, kde ho začnou metabolizovat střevní bakterie. Ty ho fermentují na aminokyseliny s krátkými řetězci, které slouží jako zdroj potravy pro střevní epitelové buňky. Fermentační proces stimuluje růst probiotických kultur, což pomáhá lepšímu zažívání a celkovému zdraví. V kosmetických produktech inulin funguje jako zahušťovadlo a emulgátor, který smíchaný s vodou tvoří gelovou konzistenci. Tato vlastnost je ideální pro vytváření hydratačních a vyživujících krémů, které vaši pleť zanechají jemnou a hladkou.

 

Alergeny

Přirozeně bezlepkové Přirozeně bezlepkové
Hmotnost Hmotnost