Bio Kuzu 50g Import MITOKU
Kód produktu: 021009200031
Kód výrobce: 021009200031
Výrobce:
1
Detailní popis
Rostlina kuzu je dřevnatá liána. Má svůj původ v japonských horách. Dnes roste také v USA, zvláště na jihu, kde je známa jako „kudzu“. Přesněji řečeno je kuzu škrob z kořene rostlinného keře. Tento velmi tvrdý, divoký kořen je nositelem velkého množství energie. Může v pravém slova smyslu „prorůstat skálou“. Průměrně dosahuje kořen kuzu 90-ti kg. Proto je nazýván Orientální obr. Kuzu je tradiční japonský kořenový škrob - k tělu nejšetrnější možné zahušťovadlo na našem trhu v BIO kvalitě. Podle Ájurvédy působí skvěle na trávení a doporučuje se jako výborné tonikum pro oči. Je považován za nejlepší a nejlehčí potravu pro člověka. Použití - zahušťování jídel (běžně jako škrob bramborový) - úprava omáček, polévek - dezerty, sladká jídla Připravit z něj lze i kvalitní léčivý nápoj, který můžeme dochutit ovocnou šťávou. Příprava je jednoduchá - stačí rozmíchat 1 - 2 lžičky drceného kuzu v 200 ml vody a přilévat do vroucího pokrmu. Stále míchejte, dokud se nestane průhledným. Kuzu je škrob z kořene japonského vinného keře Pueraria lobata. Svými účinky podporuje zažívání a správnou funkci střev, posiluje imunitu, snižuje únavu, má detoxikační účinky, napomáhá uvolnění svalového napětí, při pravidelném užívání napomáhá i při migrénách, snižuje u žen obtíže spojené s dobou klimakteria a využívá se také v dobách nachlazení a teplot. Jeho nízká kalorická hodnota jej činí dietním doplňkem. Návod k přípravě: Na jeden šálek tekutiny rozdrťte asi 1–2 lžičky kuzu, rozpusťte ve studené vodě a poté přidejte do polévek, omáček, pudinků a za stálého a pomalého míchání vařte na mírném plameni dokud nezprůhlední. Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1432 kJ/342 kcal. Bílkoviny: 0,2 g. Sacharidy: 83,8 g. Tuky: 0,5 g. Vláknina: 0,0 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Skladování: Skladujte v suchu. Kuzu - kořenový škrob pomáhá při stavech vyčerpání, akutních i chronických střevních problémech, nachlazení, horečce, migrénách. Zároveň pomáhá uvolnit napětí ve svalových nervech a podporuje správnou cirkulaci krve. Podporuje zažívání. Má příznivé účinky i při problémech jako jsou zvonění v uších, oční napětí a nespavost. Příznivě působí i na vysoký krevní tlak. V kuchyni využívaný jako velmi kvalitní škrob.Alergeny
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |
BIO | BIO |
Hmotnost | Hmotnost |