BIO Kroupy ječné 500 g PROBIO
Detailní popis
Klasické kroupy v biokvalitě.
Ječmen má skvělé výživové vlastnosti - má vysoký obsah vlákniny (velkou část tvoří rozpustná vláknina, tzv. betaglukany), čímž působí blahodárně na naše trávení a snižuje cholesterol. Obsahuje hodně bílkovin, vitaminy skupiny B a minerální látky. Má nízký glykemický index, takže zasytí na dlouhou dobu.
Kroupy v kuchyni využijete nejen jako notorickou zavářku do polévek. Vyzkoušejte kroupy osmažené na cibulce jako přílohu k pokrmům, na přípravu rizot, přidejte jej do zeleninových salátů, karbenátků apod.
Obiloviny jsou zpracovávané v PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,..). Technologie umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracovat od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Suší se šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
SLOŽENÍ: 100 % ječné kroupy BIO
Základní příprava: Zrno propláchněte a předem namočte na cca 10 - 12 hodin. Poté vařte v nové vodě. Doba vaření je proměnlivá - cca 30 - 40 minut. Pod pokličkou můžete nechat dojít ještě dalších 5 minut již bez vaření.
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek | Obiloviny obsahující lepek |
Vegan | Vegan |
BIO | BIO |