BIO Kombucha 2l zelená
Detailní popis
Kombucha ze zeleného čaje je vyráběna fermentací pomocí čajové houby kombucha. Nápoj chutná podobně jako jablečný mošt. Je velmi osvěžující.
Kombucha je příjemně perlivý osvěžující nápoj. Pokud kombucha neperlí, stačí ponechat při pokojové teplotě kolem 20 °C i více, brzy se probudí k životu a budete si ji moci vychutnat.
Kombuchu vyrábí tradiční český výrobce. Kvalita je pravidelně kontrolována dozorovými orgány, nikdy nebyla zjištěna žádná závada.
Tradičně se tento nápoj vyrábí fermentací černého čaje s cukrem prostřednictvím čajové houby - kombuchy. Můžete si však vychutnat i varianty ze zeleného čaje nebo bylinek. Kombucha v průběhu fermentačního procesu spotřebuje většinu cukru, takže se nemusíte bát, že by byl nápoj příliš sladký. Kombucha ze zeleného čaje má nejen osvěžující, ale i povzbuzující chuť.
Kombucha se říká houbě pocházející z východní Asie. Nejedná se o běžnou houbu, jak ji známe, ale o symbiotický útvar tvořený několika druhy kvasinek a bakterií. Má tvar plochého gumovitého světlešedého nebo hnědého lívance. V Japonsku byla Kombucha známá již 400 let po Kristu. Ve staré Číně se ctila čajová houba jako božský dar. V průběhu staletí putoval přírodní osvěžující nápoj z kombuchy přes Japonsko a Rusko až do Evropy.
SLOŽENÍ: nálev ze zeleného čaje 92 % (pitná voda, zelený čaj*), třtinový cukr*, kvasinkové kultury, bakterie mléčného a octového kvašení. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladovat při teplotě do 24 °C. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 10ti dnů.
Výživové hodnoty na 100 ml: energie 77 kJ (19 kcal), tuky 0 g, sacharidy 4,6 g (z toho cukry 4,6 g), bílkoviny 0 g, sůl 0 g
Alergeny
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |
BIO | BIO |
Hmotnost | Hmotnost |