Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Bio kešu čokoláda - javorový cukr 70g zotter

Kód produktu: 9006403058328 Kód výrobce: 9006403058328 Výrobce: 1
111 Kč
96,52 Kč bez DPH
Skladem
Ks

Detailní popis

BIO / VEGAN / hmotnost 70g.

SLOŽENÍ: javorový cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, KEŠU OŘECHY (22 %), sůl. Obsah kakaové sušiny min. 50 %. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů, mléka, sezamu a sóji.

Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: Energetická hodnota: 2496 kJ/602 kcal, Tuky: 48 g z toho nasycené mastné kyseliny: 25 g, Sacharidy: 33 g z toho cukry: 25 g, Bílkoviny: 7,7 g, Sůl: 0,19 g.

Veganská alternativa mléčné čokolády slazená pouze javorovým cukrem. Čokoláda je vyrobena bean to bar z kakaových bobů a kešu oříšků a vzniká zcela nový čokoládový výtvor, který je příjemně sladký. Čokoláda má nugátově jemné tělo se sladkým máslovým charakterem ořechového másla a velmi krémovým závěrem. Kešu oříšky vytváří jemnou strukturu s decentní jemnou chutí.

Javorový cukr je vzrušujícím druhem cukru krystalizující z mízy javorů. Do dospělých stromů jsou (zejména v Kanadě) vyvrtány otvory, kterými míza vytéká do sběrných nádob a odpařením vody vzniká sirup. Tvar čokolády odkazuje na známý geometrický problém kvadratury kruhu. Stejně jako tato "neřešitelná" úloha se dlouho jevila i snaha uvařit sladkou čokoládu bez klasického cukru. Mistr Josef Zotter to však v této čokoládové delikatese dokázal a jako čtverec vepsaný do kruhu, vetkl do této čokolády cukr z mízy javorů.

Čokoládovna Zotter:

Josef Zotter patří mezi ty nejlepší výrobce čokolád na světě. Byl to také on, kdo představil světu ručně dělané čokolády a dokázal spojit kvalitu, pestrost i udržitelnost s uměním a humorem. Suroviny nakupuje přímo u pěstitelů a je jediným velkým výrobcem čokolády v Evropě, který skutečně dostál svému heslu "od kakaového bobu až do tabulky čokolády". Od pražení kakaových bobů, přes jejich další zpracování až do podoby čokolád nejrůznějších chutí, vůní a barev, se vše děje pod jednou střechou čokoládovny Zotter. Veškeré suroviny, které Zotter používá, pochází z ekologického zemědělství a jsou-li tak dostupné, také Fair Trade.
Originální kreslené obaly pochází z rukou Zotterova dřívějšího spolužáka, výtvarníka Andrease H. Gratze, který ty úplně první kresby načrtl Josefovi na papírový ubrousek v restauraci.

Alergeny

Skořápkové plody Skořápkové plody
Vegan Vegan
BIO BIO
Hmotnost Hmotnost
Bez přidaného cukru Bez přidaného cukru