BIO fazole mungo 500 g BIO Country Life
Detailní popis
Fazole mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku. Vyzkoušejte je v biokvalitě.
Využití:
- příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
- salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
- čerstvé klíčky - nejrychleji vyklíčené semínko ze všech, společně s azuki zároveň jediné fazolové semínko, které je ke klíčení vhodné. Skvěle křupe v salátech, jako relish v polévkách či v pomazánkách na ozdobu studených i teplých laskomin nebo prostě jen tak samotné coby nejvyší koncetrance toho nejlepšího, co může mungo vašemu tělu předat
- polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
- polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem
Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní. Mungo solte až po uvaření, jinak vám ve vodě zvtrdnou.
Složení: fazole mungo
Výživové hodnoty na 100 g: energie 1146 kJ (274 kcal), tuky 1,2 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g), sacharidy 42 g (z toho cukry 1,4 g), vláknina 17 g, bílkoviny 23 g, sůl 0,02 g
Alergeny
Vegan | Vegan |
Bez lepku | Bez lepku |
BIO | BIO |
Hmotnost | Hmotnost |