BIO agar 10 g Amylon
Detailní popis
SLOŽENÍ: Bio agar (Rhodophyceae)
Bio agar je přírodní prášková alternativa rostlinné želatiny. Má bohaté využití v kuchyni, jak nasladko, tak i naslano. Používá se do krémů, polev, pudingů, na dortové či koláčové želé a na přípravu aspiků. Bio agar můžeme také využít jako želírující činidlo nebo ztužovadlo.
Díky vysoké želírovací schopnosti můžete s pomocí agaru vytvořit opravdu vysoké vrstvy želé na dortech a zákuscích – je totiž pevnější než živočišná želatina a dobře drží tvar při krájení. Tuhne už při pokojové teplotě.
Pozor, stejně jako normální želatina ale dostatečně netuhne za přítomnosti některých enzymů z čerstvého ovoce! Týká se to například kiwi, ananasu, papáji, manga či broskve.
Pokud však chcete tyto ovocné druhy použít, nejdřív je tepelně upravte. Tepelná úprava tyto enzymy ničí. Obecně platí, čím kyselejší ovoce, tím řidší agar. Pokud potřebujeme kyselý agar, přikyselujeme ho tedy až vposlední fázi, tedy když už se nevaří.
Výživové hodnoty na 100 g sypké směsi: 700 kJ (167 kcal), tuky 0 g, sacharidy 0,4 g (z toho cukry 0,4 g), bílkoviny 0 g, sůl 0,52 g
Alergeny
Vegan | Vegan |
Bez lepku | Bez lepku |
BIO | BIO |