Bazalkové pesto 100g Hradecké delikatesy
Detailní popis
Bazalkové pesto je jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou.
Tradičně se používá na ochucení těstovin v kombinaci se strouhaným sýrem typu parmezán, nebo k ochucení polévek, případně k masu. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty i do zeleninových polévek.
Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně. Charakterizuje ji velmi aromatická, peprně nasládlá vůně. Pro svou výraznou chuť si získala oblibu i v naší kuchyni.
Ručně a šetrně vyráběné pesto z bazalky v Čechách, je bez chemických konzervantů, aromat, lepku a GMO.
SLOŽENÍ: bazalka min. 29%, extra panenský olivový olej, slunečnicový olej, madle min. 12% , pinie min. 6% , umeocet, citronová 100% šťáva.
Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 14 dní. Minimální trvanlivost do: uvedena na dně výrobku. Výrobek je šetrně pasterován. Vyrobeno v ČR. Může obsahovat zbytky skořápek!
Výživové hodnoty na 100 g: energie 2103 kJ (503 kcal), tuky 54 g (z toho nasycené 6,7 g), sacharidy 2,6 g (z toho cukry 0,8 g), vláknina 2,3 g, bílkoviny 4,3 g, sůl 0,01 g
Alergeny
Skořápkové plody | Skořápkové plody |
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |
Hmotnost | Hmotnost |
Bez přidaného cukru | Bez přidaného cukru |
Bez mléka | Bez mléka |