Pasta umeboshi 200g Danfood
Detailní popis
Pasta z odpeckovaných umeboshi švestek, která je skvělou možností na ochucení při vaření anebo přípravě salátových zálivek. V Japonsku se tradičně používá k dochucení rýže a z umeboshi se připravuje celá řada výrobků jako např. pastilky, čaje, zubní pasty anebo koření. Pozor pasta má stejně jako i samotné umeboshi velmi silnou kysele – slanou chuť a k dochucení stačí jen trocha.
Zejména v Japonsku je velmi ceněna pro svoje blahodárné účinky na organismus, zejména při překyselení, nevolnosti, stresu, bolestech hlavy, při problémech s krví (v krátkém čase se zlepší krevní obraz obsahuje snadno vstřebatelné železo), při problémech s játry, doléčování mononukleóz, leukémii, velmi vhodný jako zdroj minerálů, stopových prvků a enzymů pro maminku i pro plod.
SLOŽENÍ: umeboshi, mořská sůl 22%, shiso (perilla), koji.
Země původu: Japonsko
Výživové údaje na 100g: Energie 102kJ/24kcal, Tuky 0,6g, Sacharidy 2,7g, z toho cukry 0,5g, Bílkoviny 0,3g, Sůl 14,2g.
Alergeny
Hmotnost | Hmotnost |